maanantai 7. maaliskuuta 2011

Welcome to the black parade

Pitkä viikonloppu alkoi koulun järkkäämillä carneval-pippaloilla. Täälläpäin siis vietetään karnevaalia eli faschingia toiselta nimeltään. En nyt avaudu sen historiasta enempää, vaan jos kiinnostaa niin voit lukea siitä täältä. Joka tapauksessa oli pippalot, joihin sai pukeutua miksi huvittaa. Meikäläisen ja kavereiden kostyymejä voi ihailla facebookissa. Oli taas kerran todella kivaa.

Lauantaina ei pukeuduttu hassusti, mutta oltiin kummiski ulkona jossain käsittämättömässä diskohelvetissä. Mutta oli taas kerran kivaa.

Sunnuntaina koko kaupunki pukeutui kostyymeihin (ihan vaan huvikseen), juhli carnevalia ja torilla oli paraati. Nyt seuraa kuvaoksennus siitä.

Kävelymatka kohti keskustaa. Tässä kohtaa alkoi näkyä jo carneval-tunnelmaa.

 Ihanko vappu olis.

 Nämä kaksi setää oli jotain juontajia(?) Ne siis selosti paraatia ja huudatti yleisöä kielellä, jota en tunnistanu saksaksi (se oli sitä Vorarlbergin murretta).


 Karkkia heittelivät yleisölle. Tuli mieleen penkkarit, karkkia ja kaljaa.







Pellet halus, että otan kuvia. Kyselivät mistä tullaan ja mitä me täällä tehdään.

Tämmösellä porukalla vedettiin markkinakojusta hodarit ja glühweinit lämpimiksemme. Oli muuten kylmä!

Sakkia oli kerrakseen. Koko kaupunki oli yhtä carnevalia.

 Jokeri pokeri poks!

Muutaman tunnin päästä tori tyhjeni ja siivous alkoi lehtipuhaltimilla. Ainiin ja tonne muuten maksoi 3 euroa, että pääsi kattomaan paraatia. Mut en yhtään ihmettele ton konfetti-kaljapullosotkun jälkeen.

Virallisesti carneval-aika loppuu tiistaina, joten saattaapi olla, että päästään vielä heittää naamiaisvermeet niskaan ja juhlimaan. Täällä on vappu koko ajan!

2 kommenttia: